Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(AN/Benedikte Kosmo Nordhaug)

Snudde i siste liten

Reisetips med annonselenker

Santorini – en gresk idyll

Oddsen med annonselenker

André (18) fikk England-sjokk: - Jeg klarte ikke mer

Få timer før taffickingofferet «Leah» og datteren skulle sendes ut av Norge ga Italia beskjed om at de ikke kunne garantere for deres sikkehet.

Kofferten var pakket og avskjedsfesten var i gang i Bodø.

Så kom telefonen fra politiets utlendingsenhet (PU); Den planlagte utreisen til Italia torsdag morgen er utsatt inntil videre, skriver AN.no.

Beskjeden kom onsdag ettermiddag, kun få timer før den planlagte avreisen.

Kan ikke garantere et tilbud

Grunnen er at Italienske myndigheter sier at de ikke er godt nok forberedt til å ta imot dem. De kan ikke garantere at de blir ivaretatt i Italia.

PU har kun informert muntlig om dette, det er ikke mottatt noen skriftlig orientering.

«Leahs» avokat, Ingrid Holm Ellingsen, stiller seg undrende til at en slik beskjed kommer på nåværende tidspunkt.

- Jeg vil be om informasjon og dokumentasjon fra PU i morgen. Jeg kan vanskelig se noe annet enn at den mistanken man lenge har hatt om at Italia ikke er / vil være i stand til å ta godt nok vare på et offer for menneskehandel og hennes lille barn, styrkes gjennom det som skjer nå. ”Leah” er i utgangspunktet i en særlig sårbar stilling. Jeg opplever det som svært uheldig at det skapes forvirring og utrygghet rundt henne nå, sier advokaten.

Dramatisk vending

Avskjedsfesten i Bodø fikk plutselig en ny vending. Den gikk fra tårevåte avskjeder til et nytt håp.

«Leah» selv smilte bredt.

- Jeg er veldig glad akkurat nå, sier hun.

De andre gjestene på avskjedsfesten ga også utrykk for at de var veldig glad for beskjeden, men samtidig veldig forvirret.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus