Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: STRINGER/COLOMBIA (Reuters)

- Nektet å betale de prostituerte

Reisetips med annonselenker

25 topp destinasjoner i verden

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Livvaktene fra Secret Service skal ha oppført seg ufint på horehuset.

President Barack Obamas sikkerhetsvakter, Secret Service, er rammet av en stor skandale etter at elleve agenter angivelig skal ha kjøpt prostituerte i Colombia forrige uke.

De elleve agentene skal ha blitt hjemsendt og midlertidig suspendert. I tillegg skal saken granskes av en komité i Representantenes hus. Fem andre tjenestemenn fra det amerikanske militæret er også under etterforskning for «tjenesteforseelser».

Den angivelige skandalen skal ha skjedd i forbindelse med at Obama skulle delta på et toppmøte i Cartagena, Colombia.

Livvaktene skal angivelig ha festet på strippeklubben PleyClub, og deretter tatt med seg de prostituerte til luksushotellet Caribe for å fortsette festen.

- Nektet å betale
Lokale innbyggere hevder at livvaktene oppførte seg ufint på strippeklubben.

- Gringoene var kranglete på baren. De drakk fin whisky og lå med de peneste, de som tar 300.000 pesos (cirka 1000 kroner), sier et vitne til lokalavisen El Heraldo.

- Noen av dem nektet å betale. Og for å gjøre situasjonen enda verre, så banket de nesten opp ansatte som ville ha betalt, sier vitnet.

Klubbeier Juan Carlos hevder imidlertid at livvaktene aldri satt sine føtter på stedet, ifølge New York Daily News.

Redelig og verdig
President Obama har reagert kraftig på prostitusjonsanklagene og forventer en grundig granskning.

- Dersom det viser seg at noen av anklagene som er fremmet i media, blir bekreftet, så blir jeg selvfølgelig rasende, sa Obama i en uttalelse søndag.

- Vi representerer det amerikanske folk, og når vi reiser til et annet land forventer jeg at vi opptrer ytterst redelig og verdig, sa Obama

Det var lørdag morgen at det ble kjent at livvakter hadde blitt sendt hjem fra Colombia etter en «tjenesteforseelse».

Populært samtaleemne
Secret Service-skandalen skal ha vært et populært samtaleemne blant delegatene som deltok på toppmøtet.

- Jeg hadde et frokostmøte for å diskutere handel og narkotika, men det eneste de andre delegatene ville snakke om var historien om agentene og de prostituerte, fortalte en lattermild diplomat lørdag.

Toppmøte
USAs etterretningstjeneste beklager at saken har tatt oppmerksomheten vekk fra toppmøtet. Ledere fra latinamerikanske og karibiske land startet lørdag en to dager lang konferanse i byen Cartagena i Colombia, hvor viktige spørsmål om handel og regionens kamp mot narkotika ble tatt opp.

Kilder: ABC News, Daily Mail, El Heraldo, New York Daily News.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus