Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Roar Grønstad (Romerikes Blad)

Hoppet ut i elva og reddet 90-åring

Reisetips med annonselenker

25 topp destinasjoner i verden

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Patrick Alexander (23) trosset det iskalde vannet da en 90 år gammel kvinne kom drivende ned elva.

Dramaet i Drammenselva fikk en lykkelig slutt onsdag takket være den handlekraftige 23-åringen fra Nordkisa, skriver RB.no.

Mens flere sto på brua og så på, stanset han bilen, løp ned til bredden, fikk tak i en livbøye, rev av seg den kraftige arbeidsbuksa, vasset ut i det kalde vannet og la på svøm mot det som viste seg å være en eldre dame på 90 år som drev nedover elva.

- Jeg snakket til henne, men fikk ikke svar. Men jeg så at hun levde, forteller han til Romerikes Blad.

På vei fra jobb
Patrick Alexander Grøndalen jobber som storkjøkkenmontør i Oslo og var på vei tilbake til hovedstaden etter en jobb i Vikersund da han så flere mennesker som sto på den nye brua i Mjøndalen og stirret ned mot vannet.

Han stanset bilen og så noe som fløt nedover elva. I stedet for å bli stående og se, løp han ned til elvebredden sammen med noen andre.

Han fant livbøyen, tok den med seg og løp nedover langs elva før han kastet seg i vannet.

- Var du ikke redd for å få krampe og drukne selv?

- Jo, da jeg kjente hvor kaldt det var. Men jeg hadde med meg livbøyen og de som sto på land holdt i tauet til jeg var nesten framme. Da måtte de slippe, for tauet var ikke langt nok.

- Var det dypt og stri strøm?

- Jeg kunne ikke stå, men at det var stryk i elva merket jeg ikke så mye til. Etter hvert føltes det nesten varmere.

Patrick la seg på ryggen med armene rundt kvinnen og svømte til land. Der fikk han hjelp av de andre på land som startet livredning. Få minutter etter kom luftambulansen.

Vil bli brannmann
- Da ambulansen hadde kommet, kledde jeg på meg igjen, forteller Patrick, som hadde kastet av seg alle klærne unntatt underbuksa før han løp ut i vannet.

- Jeg hadde en arbeidsbukse med verktøy og kneputer og tenkte at det i hvert fall var lurt å få av seg den, sier han.

Han tror bakgrunn som røykdykker i Forsvaret kan ha hjulpet ham til å handle så resolutt.

- Jeg er ikke spesielt tøff, men har lært hvordan jeg skal bære folk og få dem ut, sier den uredde ullsokningen som ønsker å bli brannmann.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus