Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg trenger et miljøskifte

Reisetips med annonselenker

25 topp destinasjoner i verden

Oddsen med annonselenker

18-åringen forbløffet Tippeliga-eksperten: - Har vært enorm

Høyres justispolitiske talsmann forklarer hvorfor han ikke tar gjenvalg.

Høyres stortingsrepresentant og justispolitiske talsmann, André Oktay Dahl (36), har varslet nominasjonskomiteen i Akershus at han ikke stiller til gjenvalg i stortingsvalget i 2013.

- Når man er usikker på om man vil binde seg i fem år fremover, så har jeg kommet til det stadiet i livet at jeg har lyst til å åpne flere dører for meg og for han jeg er gift med, sier Dahl til Nettavisen.

Dahl har nå sittet på Stortinget i 11 år, siden har var 26 år gammel.

- Jeg vil rett og slett åpne for litt andre alternativer enn å være stortingspolitiker i fem år til. Jeg trenger et miljøskifte, sier han.

- Det utenfor engasjerer ofte mer
Han påpeker at det ikke ligger noe dramatikk i avgjørelsen.

- Jeg går jo ikke av nå, jeg sitter jo til ut valget. Jeg ønsker selvsagt at Høyre vinner valget, sier Dahl.

- Var det en vanskelig beslutning å ta?

- Det er jo en vanskelig beslutning i den forstand at jeg er jo et engasjert menneske som mener mye og vil mye, på noen felter mer enn andre, sier han.

Men engasjementet ønsker han nå altså å bruke utenfor stortingskorridorene.

- Den beste delen av det å være stortingspolitiker foregår utenfor Stortinget, mens deler av det som foregår på tinget ikke nødvendigvis er det mest interessante. Det er ofte mye det som skjer utenfor som engasjerer meg mer, sier Dahl.

Lyst på utenlandsopphold
Han sier han har flere tanker om hva han nå vil gjøre, men at han ikke har bestemt seg ennå.

- Jeg var jo forholdsvis ung da jeg kom inn på Stortinget, og har blitt voksen her. Jeg var 26 år og fikk aldri tatt det utenlandsoppholdet jeg hadde lyst på den gangen, sier han til Nettavisen.

Han sier han kunne tenke seg et lengre utenlandsopphold, og nevner også arbeid for en organisasjon som et mulig alternativ.

- Jeg har en jusutdannelse og politiske områder som betyr noe for meg. Jeg tror jeg har egenskaper som forhåpentligvis kan brukes i andre posisjoner enn det å være stortingspolitiker, sier han.

- Så det blir ingen plass i en regjering for Høyre på deg?

- Den typen spørsmål og posisjoner er det ikke jeg som avgjør. Det ønsker jeg ikke å tenke på nå, sier han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus