Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Danmarks nye prinsesse har fått navnet Athena

Shopping med annonselenker

Topp 10 høstjakker for herre akkurat nå

Oddsen med annonselenker

I kveld er ett poeng perfekt

Møgeltønder (NTB-Ritzau): Danske prins Joachim og prinsesse Maries datter ble søndag døpt Athena Marguerite Françoise Marie.

Dermed får hun navn både etter sin mor, prinsesse Marie, og mormor Françoise.

Danmarks yngste prinsesse kom til verden 24. januar, og dåpen fant sted i Møgeltønder kirke sør på Jylland søndag.

Den unge prinsessen ble døpt i samme dåpskjole som storebror Henrik ble døpt i for tre år siden. Den gang var den i bruk for første gang.

Blant fadderne var blant andre to av prinsesse Maries halvbrødre, Gregory Grandet og Edouard Cavallier, samt prins Gustav av Berleburgs kjæreste Carina Axelsson. De øvrige tre fadderne er prinsesse Maries venninne Julie Mirabaud og parets venner Diego de Lavandeyra og Henriette Steenstrup.

Prins Joachim og prinsesse Marie har fra før prins Henrik på tre år, mens prins Joachim har sønnene Nikolai og Felix på henholdsvis 12 og ni år fra sitt tidligere ekteskap med grevinne Alexandra. Prinsesse Athena er nummer ti i arverekken til den danske tronen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus