Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Roald, Berit (NTB Scanpix)

Krever svar om tilregnelighetsrapport

Promotion med annonselenker

Gratis e-bok: Slik får du suksess med tall

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Forsvarer Geir Lippestad er misfornøyd med sakkyndigrot.

Oslo (NTB): Lippestad er ikke fornøyd med Den rettsmedisinske kommisjons (RMK) siste svar om Breiviks tilregnelighet. Han har bedt dommeren rydde opp.

Mandag kom det fram at Den rettsmedisinske kommisjon verken godkjenner eller underkjenner rapporten fra de sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas om Anders Behring Breivik. Rapporten konkluderer med at Breivik er strafferettslig tilregnelig.

Anders Behring Breiviks forsvarerteam tok saken opp med dommeren onsdag, og han varsler også et aktørmøte om saken.

Ikke fornøyd med svaret
- Det er en ugrei situasjon vi har havnet i. Vi må ha et klart svar på hva de mener, slik at vi vet hva vi står overfor i god tid før tilregnelighetsspørsmålet skal behandles. Hvis ikke, risikerer vi en utsettelse, og så kan dette i seg selv gi ankegrunnlag, sier Lippestad til NTB.

Han var også av den oppfatning at den andre rapporten var godkjent, før han hørte RMK-leder Tarjei Rygnestads uttalelser i mediene om at de verken godkjenner eller underkjenner den.

- I lys av jusen framstår dette som veldig rart. Der er det enten eller. Nå sier de at de vil vente og høre hva som blir sagt i retten, men det er vanskelig å forstå hvor de vil med det, sier Lippestad.

Han krever at kommisjonen rydder opp i misforståelsene.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus