Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Schrøder, Tor Erik (SCANPIX)

Vil frata Klomsæt bevillingen

Promotion med annonselenker

Dette bør alle skaffe seg

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

Tilsynsrådet for advokater mener Sigurd Klomsæt bør miste sin advokatbevilling og har sendt saken til Advokatbevillingsnemnden.

Det melder NRK og P4 torsdag kveld. Beslutningen kom etter en vurdering av saken 10. mai i år.

Advokat Sigurd Klomsæt er mistenkt for å ha lekket materiale fra terrorsaken i pressen. På grunn av dette ble Klomsæt i februar fratatt oppnevningen som bistandsadvokat for en Utøya-overlevende av Oslo tingrett. Saken ble anket til Høyesterett, som forkastet denne.

Tilsynsrådet for advokater har besluttet å anbefale at hans bevilling tilbakekalles og har sendt saken Advokatbevillingsnemnden, ifølge NTB.

Dokumentet er tilgjengelig her.

Rådet mener Klomsæt er uskikket til å utøve advokatvirksomhet og påkaller domstollovens § 230 som sier at en bevilling kan tilbakekalles dersom advokaten «gjør seg skyldig i forhold som gjør vedkommende uskikket eller uverdig til å drive advokatvirksomhet, eller som gjør at vedkommende mister den tillit som er nødvendig i yrket.»

Politiet mener Klomsæt ble avslørt gjennom bilder som politiet merket med særegne koder og ga ut på CD til alle bistandsadvokatene. Disse bildene ble offentliggjort hos alle de store mediehusene. Merkingen pekte tilbake til Klomsæt.

Rådet mener at Klomsæts handlemåte har i denne saken kan ha bidratt til å skade norske advokaters anseelse, og legger vekt på at dette skjedde i en av norgeshistoriens mest traumatiske straffesaker.

«Dette har kastet et mistankens lys over et stort antall advokater og i tillegg på påtalemyndigheten. At advokat Klomsæt er ansvarlig for lekkasje av straffesaksdokumenter i saken er svært skadelig for tilliten til advokatstanden generelt, og for advokat Klomsæt spesielt», skriver rådet i uttalelsen.

Rådet la også vekt på at Klomsæt har også tidligere handlet kritikkverdig, eksempelvis etter å angivelig ha utlevert straffesaksdokumenter i Baneheia-saken til en journalist. Klomsæt har fått flere advarsler, uten at det har hatt «korrigerende effekt».

Advokatbevillingsnemnden skal nå ta stilling til saken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus