Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: NTB SCANPIX (Reuters)

Breivik tok politiet i forsvar

Shopping med annonselenker

Denne tightsen har skapt et hysteri

Oddsen med annonselenker

US Open-dobbel med to servekanoner

Anders Behring Breivik sier politiet gjorde en optimal innsats på Utøya 22. juli, og at det kun er han som skal ha ansvaret for det som skjedde.

Oslo (NTB): Politivitnene som har møtt i retten fredag, har fått en del kritiske spørsmål fra bistandsadvokatene om vurderingene som ble gjort 22. juli, og hvorfor de ikke kom seg ut til øya tidligere.

Etter innsatsleder Håvard Gåsbakks forklaring ba Breivik om å få gi en kommentar.

- Generelt sett vil jeg si at de oppførte seg optimalt med tanke på at det var fellesferie og sent på fredag. Jeg har studert antiterrorrutiner, våpen og reaksjonstid for å unngå konfrontasjon og få oppdraget fullført før politiet kom på banen. Det er jeg som må ta skylden for dette. Politiet gjorde så godt de kunne, og de kunne ikke gjort det noe bedre, tror jeg, sa Breivik.

Breivik ville også kommentere det han sa til politiet da han ble pågrepet. Blant annet sa han ifølge Gåsbakk at jo raskere han kom i avhør, jo raskere kunne de begynne å forhandle.

- Jeg tok en avgjørelse der på øya om å kjempe til døden og fortsette til det jeg kaller propagandafasen, som er den fasen jeg er i nå, forutsatt at jeg overlevde. Jeg kom med en del utsagn fordi jeg tenkte at når politiet så hva jeg hadde gjort, ville de bli emosjonelt ustabile og kanskje skyte meg. Så det var bakgrunnen for det, forklarte han. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus
Våre bloggere