Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Scanpix)

18-åringer valgte tilfeldige ofre på gata i Finland

Promotion med annonselenker

Kjøp den perfekte farsdagsgaven

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

Hyvinge (NTB-FNB): 18-åringen som innrømmer å stå bak skytingen i en sentrumsgate i Hyvinge i Finland, sier han valgte målene tilfeldig. To personer mistet livet i skuddramaet, og lokalsamfunnet leter etter svar.

Iført kamuflasjeklær la gjerningsmannen seg natt til lørdag i stilling på taket til et lavt butikklokale i en sentrumsgate i Hyvinge, en liten by 56 kilometer nord for hovedstaden Helsingfors.

Uten forvarsel åpnet han ild mot folk som befant seg utenfor restaurantene og utestedene i gata, og panikkslagne mennesker søkte ly der de kunne.

Etter skytingen flyktet mannen, som beskrives av politiet som en i utgangspunktet vanlig ungdom med hobbyer og venner. 18-åringen hadde vært sammen med kamerater tidligere på kvelden.

Motivet for ugjerningen er foreløpig uklart, og 18-åringen skal ifølge Reuters ikke ha gitt uttrykk for ekstremistiske synspunkter. Det oppsto en liten krangel i gjengen, men ingen ting som kan forklare hendelsene senere på kvelden, ifølge politiet.

En eller annen gang på kvelden la mannen ut kommentaren «Det var moro, kamerater» på Facebook, ifølge nyhetsbyrået FNB. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus