Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Herland slipper å vitne i terrorsaken

Promotion med annonselenker

Gratis e-bok: Slik får du suksess med tall

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Oslo (NTB): Forsvaret har frafalt Hanne Nabintu Herland som vitne i rettssaken mot Anders Behring Breivik fordi hun selv nekter. mulla Krekar ønsker også å bli fjernet fra vitnelista.

- Hun har ikke vitneplikt som sakkyndig vitne, og derfor er hun nå frafalt, sa forsvarer Geir Lippestad til pressen etter rettsdagen onsdag.

Ifølge straffeprosessloven er det bare vanlige vitner som plikter å møte og avgi forklaring for retten. De andre må hver av partene gjøre avtale med. Herland godtok opprinnelig overfor Lippestad å stille som sakkyndigvitne, men gikk deretter ut i mediene og sa hun nektet å være en del av «den forskrudde drapsmannens show».

Lippestad sier at aktørene i retten har brukt en del tid på å definere hvem som er sakkyndig vitne uten plikt til å møte, og hvem som ikke defineres som sakkyndig. Herland er den eneste på den nyeste vitnelista til forsvaret som er frafalt.

- Vitnelista vil endres fortløpende. For eksempel har det i dag kommet opp ting som gjør det aktuelt å kalle inn nye vitner, uten at jeg vil gå inn på det foreløpig, sier forsvareren.

NRK melder onsdag at mullah Krekars advokater i et brev til retten begjærer ham fjernet fra vitnelista, da han ifølge dem ikke har noe å melde om islam i Europa og Norge. Lippestad sier at Krekar ikke defineres som sakkyndig og at det blir rettens avgjørelse. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus