Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(TA.no)

Skole la ut dette overvåkningsbildet

Reisetips med annonselenker

Her er det billigst for oss nordmenn nå

Oddsen med annonselenker

- Mardy Fish sørger for US Open-skrell

Men disse bildene har ikke skolen lov til å publisere.

- Hvem er dette? spør Gjerpen barneskole på sin nettside hvor det er lagt ut overvåkingsbilder av innbruddstyvene.

Det var natt til 17. mai i går at barneskolen hadde et uønsket besøk av det skolen karakteriserer som ungdommer. Et vindu ble knust og en gitar skal ha blitt stjålet fra skolen.

- Alle bevegelser, og hele hendelsesforløpet er filma, og overleveres Politiet over helga, står det skrevet på skolens hjemmeside. I tillegg ønsker skolen tips med å identifisere innbruddstyvene, skriver TA.no.

Men disse bildene har ikke skolen lov til å publisere.

Ingen kommentar

Da TA ringte skolens rektor onsdag kveld, ønsket han ikke å kommentere saken.

- Det er ingen sak, sier rektor Dag Magne Andersen ved Gjerpen barneskole når TA stiller spørsmål ved at skolen legger ut overvåkingsbilder av innbruddstyvene.

- Må fjernes

Oppvekstsjefen i Skien kommune visste ikke om bildene som var lagt ut på nett, og forteller til TA at dette strider mot hva som er lovlig.

- Den type bilder har ikke skolen lov til å legge ut, sier oppvekstsjef Grete Gjelten i Skien kommune til TA.no onsdag kveld. Gjerpen barneskole må også merke skolens område med at det er overvåkingskameraer på stedet. Men hun vet ikke om det er skiltet med denne informasjonen på skolens område. Uansett er det ikke lov å publisere bilder.

- Det kan jeg ikke si, det må du ta med rektor, forteller Gjelten.

Skjerpe prosedyrer

Selv om Gjerpen barneskole har publisert overvåkingsbilder som ikke er lov, får dette likevel ikke noen konsekvenser.

- Det får ikke noen konsekvenser, poenget mitt er at bildene må fjernes, opplyser Gjelten og forteller at bildene ikke kan brukes som bevis mot innbruddstyvene.

- Vi må bare skjerpe våre prosedyrer. Jeg vil ikke uttale meg om det, det blir en sak mellom meg og rektor, avslutter Gjelten.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus