Nettavisen.no

Tips oss 468 30 050
(AFP)

Tusener av israelere demonstrerer

Tusener av israelere marsjerte lørdag gjennom Tel Aviv og andre byer.

Tel Aviv (NTB-DPA-AFP): I Tel Aviv deltok 5.000 mennesker i demonstrasjonen, som var et forsøk på å gjenopplive den brede protestbevegelsen som dominerte Israel i fjor sommer. Også i Haifa og Jerusalem var det protester.

Demonstrantene protesterte mot økende ulikhet og høyere levekostnader.

«Folket krever rettferdighet» og Vi, flertallet, inntar gatene» var blant slagordene demonstrantene ropte, mens bandet Izabo, som var Israels representant i Eurovision Song Contest, spilte.

Demonstrasjonene i fjor sommer begynte som en protest mot høye bokostnader og utviklet seg etter hvert til en protest mot de høye levekostnadene generelt. De kulminerte i en massiv demonstrasjon med 400.000 mennesker i september. (©NTB)

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker fullt navn fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å være anonym, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntakstilfeller vil vi publisere slike anonyme innlegg etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull!
Gunnar Stavrum, sjefredaktør