Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Tord Olander Pedersen (Nordlys)

Jubler for billigere bensin og diesel

Reisetips med annonselenker

11 drømmeturer alle bør ha opplevd

Oddsen med annonselenker

- Veien tilbake til landslaget kan bli lang

Bensinprisen ned syv ganger siden mai. Diesel har ikke vært billigere siden oktober i fjor. Og prisnedgangen kan fortsette.

Tirsdag morgen ble prisen på drivstoff igjen satt ned av Statoil. I dag koster en liter blyfri 95 15,60 kroner på Statoil Breivika i Tromsø. Dieselprisen er på 14,40 kroner.

Veiledende fra Statoil sentralt er prisen på en liter blyfri bensin nå nede på 14,78 kroner, mens prisen på en liter diesel er nede på 13,43. Grunnen til at prisen i Tromsø er dyrere er det såkalte Tromsø-tillegget på 87 øre.

Uansett betyr dette at utsalgsprisen fra Statoil har blitt satt ned hele syv ganger siden 1. mai. I forhold til dieselprisen betyr dette at den ikke har vært lavere siden oktober i fjor. Totalt betyr dette at prisene har sunket med 85 øre siden toppnoteringen som var 16. januar i år. I Tromsø nådde vi et foreløpig toppunkt i februar. Da var prisen over 16 kroner for en liter blyfri bensin.

Det er en utvikling Kristine Wintervold (20) synes er helt ok, da Nordlys møter hun på Statoil Breivika.

- Nå fyller jeg riktignok ikke bensin så veldig ofte, så egentlig legger jeg ikke merke til bensinprisen fra gang til gang. Men at prisen går ned er jo veldig bra.

Nedgang i de internasjonale prisene
Informasjonssjef Pål Heldaas hos Statoil forteller at grunnlaget for prisnedgangen skyldes nedgang i de internasjonale produktprisene.

- Nedgangen i drivstoffprisene skyldes i det store og det hele internasjonale forhold. Råoljeprisene har sunket og Statoil forholder seg til markedsprisene som er.

- Vil prisen synke ytterligere gjennom sommeren?

- Jeg skal være forsiktig med å spå utviklingen i markedet, men det jeg kan si er at hvis innkjøpsprisen fortsetter å synke vil Statoil forholde seg til det, og senke prisene på våre drivstoffpriser ytterligere, avslutter han.

Forventer ytterligere nedgang
Overfor Aftenposten gir oljeanalytiker Thina Soltvedt uttrykk for at hun forventer at prisen vil synke ytterligere i tiden fremover.

- Jeg forventer at bensinprisen synker enda litt, men det er vanskelig å si hvor langt og hvor lenge, sier hun.

Soltvedt forteller at prisen på både olje og bensin har sunket med mellom 20 og 25 prosent i dollar i løpet av de siste to månedene. Aftenposten skriver at oljeprisen sanke med 17 dollar i mai, noe som er den største nedgangen siden 1997.

Oljeanalytikeren håper imidlertid at oljeprisen ikke synker videre da dette er et klart signal om at verdensøkonomien ikke er god. Hun peker også på at hvis Hellas skulle stemme seg ut av Euro-samarbeidet om 14 dager, vil prisene nok synke ytterligere

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus