Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

- Det er rett og slett tragisk

Promotion med annonselenker

Denne dingsen trenger alle kontor

Oddsen med annonselenker

André (18) fikk England-sjokk: - Jeg klarte ikke mer

Mener streiken har gått altfor langt når 46 ID-løse innsatte blir sluppet ut på gaten.

De siste dagene er 46 av 65 innsatte ved Trandum utlendingsinternat blitt løslatt som følge av streiken, melder NRK.no.

Det er Politiets utlendingsenhet (PU) som har ansvaret for driften ved Trandum utlendingsinternat. 42 av de ansatte ble tatt ut i streik i forrige uke, hvilket betyr at de ikke har nok ansatte til å passe på de innsatte.

- Må låse husene sine
- En del av dem som sitter på Trandum er vinningskriminelle, da er det bare å anta at de vil gjenoppta sin kriminelle atferd når de slippes fri, sier lokallagsleder for Politiets utlendingsenhet (PU) Geir Petter Pettersen til NRK.no.

- Da er det bare å si til folk at de må låse husene sine og passe på lommebøkene, legger han til.

Les også: - Dette kan være tikkende bomber

Ved Trandum utlendingsinternat oppholder det seg utlendinger uten lovlig opphold, som i hovedsak skal tvangsreturneres fra Norge.

Politiet har trolig brukt måneder på å spore opp og pågripe utledningene.

- Jeg vil anta at det vil koste et sekssifret beløp å hente inn igjen de som er sluppet fri, sier Pettersen.

Siv reagerer kraftig
Frp-leder Siv Jensen syns det er hårreisende at de 46 kriminelle asylsøkerne er løslatt.

- Dette er totalt uakseptabelt. Det burde åpenbart vært gitt dispensasjon slik at disse kunne blitt holdt innesperret, sier Jensen i en melding.

- Her har vi notorisk kriminelle som slippes rett ut på gata. Det er rett og slett en situasjon som strider med folks rettsoppfattelse. I tillegg strider det mot sunn fornuft, legger Frp-lederen til.

Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, har tidligere uttalt at han frykter for folks sikkerhet om id-løse asylsøkere blir slippet ut som følge av streiken.

Han reagerer kraftig på nyheten om at 46 innsatte har blitt løslatt fra Trandum.

- Det er rett og slett tragisk. Det gikk som jeg fryktet. Da begynner streiken å få en del konsekvenser når man må ty til slike skritt. Nå må statsråden (justisminister Grete Faremo) inn og gjøre noe, sier Morten Ørsal Johansen til Nettavisen.

Ørsal Johansen mener det nå er på tide med tvungen lønnsnemnd.

- På mange måter kan jeg være enig med dem som streiker, men når det er sånne konsekvenser, så må vi ta affære. Jeg blir virkelig frustrert. Dette er noe vi må ta på alvor.

- Fare for liv og helse
Han mener at streiken har nådd et punkt hvor det går ut over fare for liv og helse.

- Det gjør jo for så vidt det. Du vet ikke hvem de er og hva de eventuelt kan finne på, sier han.

- Hva tenker du om at lokallagsleder Geir Petter Pettersen ber publikum om å låse husene sine og passe på lommebøkene, Ørsal Johansen?

- Sier han virkelig det? Da er det virkelig grunn til å være bekymret. Det ville han aldri si uten grunn. Hvis noen av disse er truendes til å begå kriminelle handlinger, så vet man aldri hva som vil skje hvis de blir oppdaget, svarer han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus