Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: REMY GABALDA (Afp)

Østfold-politikere åpner for nikab-forbud i skolen

Promotion med annonselenker

Kjøp den perfekte farsdagsgaven

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

Som første fylke har Østfold vedtatt at elever i den videregående skolen kan nektes å gå med nikab eller hodeplagg som helt eller delvis skjuler ansiktet.

Vedtaket ble gjort i fylkeskommunens opplæringskomiteen tirsdag, mot Venstres og SVs stemmer. Nå er det opp til fylkesrådmann Atle Haga å utforme regelverket.

- Vi er opptatt av at lærerne skal kunne se elevens ansiktsuttrykk og reaksjoner. Og elevene må kunne identifiseres, sier Haga til Fredriksstad Blad og understreker at forbudet ikke er rettet mot en bestemt religiøs gruppe.

- Forbudet kan like gjerne gjelde skjerf, luer og caps som elevene trekker ned over øynene, forklarer han.

Hvis skolene er positive, kan forbudet mot å dekke til ansiktet være på plass fra skolestarten i høst.

Venstre sier de gikk imot forslaget fordi partiet frykter et forbud kan føre til at enkelte elever lar være å ta videregående opplæring. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus