Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

- Burde fått til mer

Promotion med annonselenker

Dette bør alle skaffe seg

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

Bellona-lederen er ikke helt fornøyd med opposisjonens innsats.

De rødgrønne, KrF, Venstre og Høyre ble torsdag ettermiddag enige om et nytt klimaforlik.

Les også: Her er de viktigste klimapunktene

Bellona-leder Frederic Hauge har siden bruddet fredag jobbet i kulissene med å få forhandlingene i gang igjen.

- Ville vært uverdig
- Det ville være svært uverdig om politikerne ikke hadde klart å oppnå en minimumsstandard for vår tids viktigste utfordring. Det har de nå lykkes med, men det betyr ikke at vi er fornøyd. Vi krever mer, men forhandlingsprosessen har tatt norsk klimapolitikk i riktig retning.

- Finnes det ett politikkområde som trenger langsiktighet, så er det klima. Forliket er viktig fordi det gir forutsigbarhet for industri og næringsliv, slik at de kan gjøre langsiktige investeringer, sier Frederic Hauge.

Ifølge Hauge er det en viktig forbedring at klimafondet for industrien blir framskyndet og at investeringstakten i fondet blir trappet opp.

- Viktig næringspolitisk grep
- Dette er et viktig næringspolitisk grep, fordi det gjør det lettere for industrien å være innovative, og gir dem rom for å ta fatt på utfordringene med å kutte klimagassutslipp og sikre konkurranseevne, sier Hauge.

Bellona gleder seg også over at oljefyr blir forbudt i Norge fra 2020.

- Politikerne fortjener her ros for å ha guts til å gå rett på et forbud i stedet for stegvise avgiftsøkninger, slik de har gjort frem til nå, sier leder for klima- og energiarbeidet i Bellona, Janne Stene.

- Mye gjenstår
Hauge peker på at mye gjenstår i norsk klimapolitikk.

- Vi har subbet vaklende mot 2020. Nå må politikerne opp i godt marsjtempo med blikket vendt mot 2050, slik at Norge ikke blir hengende etter. Det ville være feil å tro at vi nå er nesten kommet i mål: Startskuddet er bare så vidt gått, og første etappe er i gang.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus