Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: HANDOUT (Scanpix)

Apple-klenodium solgt for 2,2 millioner

Promotion med annonselenker

Virtual reality til under femtilappen

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

Prisen steg himmelhøyt da et sjeldent eksemplar av Apples aller første datamaskin ble solgt på auksjon i New York fredag.

Datamaskinen gikk under hammeren på auksjonshuset Sotheby's, og sluttbudet lå på 374.000 dollar, tilsvarende 2,2 millioner kroner. Det er mer enn dobbelt så mye som auksjonshuset hadde håpet å få for den.

Under auksjonen kjempet to budgivere mot hverandre. Vinnerbudet gikk til en anonym person som deltok over telefon.

Maskinen heter Apple 1. Den har ikke skjerm, men ble solgt med original kassettspiller og bruksanvisninger. Maskinen er ett av bare seks kjente eksemplarer av maskinen som fortsatt virker, ifølge Sotheby's.

Apple 1 kostet 666,66 dollar da den ble lagt ut for salg for første gang i juli 1976. Maskinen ble håndbygget av Apples grunnlegger Steve Wozniak.

Markedsføringen var det Wozniaks venn Steve Jobs som tok seg av. Senere fikk Jobs ikonstatus som Apple-sjef. Han døde i fjor. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus