Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

- Sykehus brøt loven ved ventelistetriksing

Reisetips med annonselenker

5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Oddsen med annonselenker

Shamrock Rovers ryster serielederen

Oslo universitetssykehus brøt loven ved å trikse med ventelister for å spare penger, slår en intern revisjonsrapport fast.

Rapporten legges fram for sykehusets styre onsdag, melder TV 2.

Tidligere i år avdekket kanalen at Oslo universitetssykehus (OUS) har prioritert rettighetspasienter - altså pasienter som har krav på behandling innen en frist - framfor andre pasienter.

Leger ved sykehuset sto fram og fortalte at de var bedt om å sette medisinske hensyn til side og prioritere rettighetspasienter som krevde behandling. Bakgrunnen var at sykehuset må betale for behandling av disse andre steder hvis fristen brytes.

Revisjonsrapporten slår fast at ledere ved sykehuset har instruert om at noen pasienter skal prioriteres for å spare penger og konkluderer med at dette er ulovlig. I tillegg har informasjonen til pasientene vært for dårlig, ifølge rapporten. Gjennomgangen har ikke avdekket store medisinske konsekvenser som følge av omprioriteringene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus