Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Ap (Ap)

Her slukes de opp av flammene

Shopping med annonselenker

10 ting du trenger til høstturen

Oddsen med annonselenker

Her gjemmer de vekk enkelte spillere: - De er en egen rase

Stadig flere tenner på seg selv for å få oppmerksomhet.

To tibetanere i Kina tente på seg selv i protest mot Kinas behandling av Tibet.

Tibetanske buddhistmunker og buddhistnonner har det siste året tydd til ekstreme aksjonsformer for å skape oppmerksomhet rundt det de mener er kinesisk undertrykkingspolitikk i Tibet. De tibetanske munkene krever respekt for ytringsfrihet, religionsfrihet og menneskerettigheter for tibetanerne, samt tilbakekomsten av deres åndelige leder Dalai Lama (76).

Nå har også vanlige tibetanere valgt denne aksjonsformen.

Selvbrenning
Tenzin Khedup (24) og Ngawang Norphel (22) holdt opp tibetanske flagg og sang tibetanske nasjonalsanger mens de helte bensin over seg selv og tente på. 24-åringen døde av skadene, mens 22-åringen ble sendt til sykehus med omfattende brannskader.

Aksjonsformen har det siste året blitt hyppig brukt av tibetanske aktivister for å få oppmerksomhet rundt Kinas undertrykkelse av tibetanere.

41 personer har tent på seg selv siden 2009, melder Daily Mail.

- Derfor gjorde vi det
De to tibetanerne hadde etterlatt seg et selvmordsbrev:

«Vi kunne ikke bidra betydelig i forhold til tibetansk religion og kultur, og vi kunne ikke hjelpe tibetanere økonomisk. Derfor har vi valgt å tenne på oss selv med håp om at Hans hellighet Dalai Lama vil få et langt liv og vende tilbake til Tibet så raskt som mulig. Vi velger å dø for tibetanernes sak,» lyder selvmordsbrevet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus