Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Hakan Goktepe (Ap)

Har funnet nedskutt tyrkisk fly

Shopping med annonselenker

Nå er dette populært igjen

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

Det tyrkiske militærflyet som ble skutt ned av Syria, er lokalisert på 1.300 meters dyp i Middelhavet, opplyser tyrkiske medier.

Flyet ble skutt ned fredag ettermiddag og falt ned i syrisk farvann. Det er ikke kjent om de to savnede flygerne er funnet.

Nedskytingen har ført til en spent situasjon mellom Tyrkia og Syria, som hevder at flyet ble skutt ned fordi det var i syrisk luftrom. Tyrkerne hevder på sin side at flyet var i internasjonalt luftrom.

Tyrkia har bedt om konsultasjon med Nato, og representanter vil møtes på tirsdag. Dette skjer på grunnlag av en Nato-alliert føler sikkerheten er truet, ifølge BBC.

Syria insisterer på at nedskytingen ikke var ment å gi uttrykk for fiendlighet, og at de så snart de fant ut at flyet var tyrkisk satte i gang redningsaksjoner for de to flyverne ombord.

Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu sier flyet var med i en test av landets radarsystemet og at det var ubevæpnet.

Han er heller ikke enig i Syrias påstand om at de ikke var lett å kjenne igjen om tyrkisk.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon uttrykte ifølge Al Jazeera bekymring for konsekvensene av nedskytingen og den iranske utenriksministeren Ali Akbar Salehi har bedt partene om å beherske seg.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus