Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: skjermdump Helsesjokolade

- Hele styret er på ferie

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Alle kontaktnavn, telefoner og e-postadresser fjernet fra hjemmesidene til sjokolade-virksomheten.

Onsdag skrev NA24 om bloggerne Gunnar Tjomlid og «Morten» som fikk trusler om søksmål og lagt ut egen postedsadresse og familiens personnummer etter at de stilte spørsmål til effekten av den angivelige helsesjokoladen Xocai.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Etter at flere norske medier har omtalt saken om påståtte trusler mot bloggere, er alle kontaktnavn, telefoner og e-postadresser fjernet fra hjemmesidene til virksomheten.

Les mer: Skrev kritisk om «helse-sjokolade» - trues med millionkrav

Ledelsen har mer eller mindre gått i dekning.

Hele onsdag har NA24 forsøkt å komme i kontakt med ledelsen i Sjokoservice Norge. Til slutt fikk vi kontakt med mannen står i spissen som kontaktperson, Roger Meyer.

- Det kommer sikkert en pressemelding om dette snart. Jeg vil ikke uttale meg om dette nå. Hele styret er på ferie, så vi får la dette vente litt, sier han til NA24 og legger på røret.

- Advarte medlemmene
Henning Reidar Haugen er et av styremedlemmene i selskapet, som likevel var tilgjengelig for kommentar til tross for ferien

Hvorfor la dere ut veibeskrivelse hjem til bloggeren?

- Det jeg registrerer er at bakgrunnen for dialogen mellom bloggeren og sjokoservice ikke har kommet fram. Jeg kan ikke si noe konkret om teksten som ble sendt fram og tilbake, men jeg må også få understreke at foreningens styre advarte medlemmene mot å foreta seg noe fysisk. Det var ikke mulig å få han i tale på noen annen måte, sier han.

Haugen understreker imidlertid at han ikke uttaler seg på vegne av styret.

Les også: Kamp mot sjokolademafia

Til Fredrikstad Blad sier Sjokoservice Norges styreleder Babsvik at han ikke vil kommentere saken.

– Jeg kjenner til deler av saken fra noen e-poster jeg har fått kopi av, men jeg tror ikke den er behandlet i noe styremøte det er skrevet referat fra. Ellers har jeg ingen kommentarer, sier Meyer.

Omsetning i Norge: 2,3 millioner
Fredriksstad Blad tok utskrifter av opplysningene før de ble slettet.

De viser at en lang rekke selgere i Østfold og over hele landet er involvert i virksomheten, ifølge selskapet selv har de 9.000 medlemmer.

Ifølge offentlige registere omsatte det amerikanske moderselskapet for mer enn 350 millioner US dollar i 2011. Omsetningen i Norge var i fjor 2,3 millioner kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus