RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(WWF Norge)

Hun overtar IKEA i én dag

Sist oppdatert:
- Jeg gleder meg, sier hovedpersonen

29.juni bytter Nina Jensen fra naturvernorganisasjonen WWF og Carl Janzen i IKEA Norge sjefsstol for én dag.

Målet er å lære mer om hverandre.

Gleder seg
-Jeg har gledet meg veldig til dagen hos WWF. Det er viktig for meg å lære mer om vår samarbeidspartners miljøarbeid. Samtidig ønsker vi å tilføre noe til WWF når det kommer til å nå ut til flere mennesker med deres miljøbudskap og gode løsninger», sier IKEA-sjef i Norge Carl Janzen til NA24.

IKEA og WWF har i en årrekke samarbeidet om mer bærekraftig bruk av naturressursene.

67 prosent av norske bedrifter har en konkret strategi for samfunnsansvar, ifølge en undersøkelse utført av Mandag Morgen.

- WWFs rolle er å sikre at bedriftene oppfyller sine forpliktelser og tar ansvar for å forvalte våre felles naturverdier. Jeg gleder meg til å se på virkelig nært hold hvordan Ikea jobber med samfunnsansvar i retning for en mer bærekraftig utvikling, sier Nina Jensen til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Det betyr ikke at alle faktisk utfører de målsetningene man har satt seg

- Naturvern er lønnsomt
Å følge norsk lov er ikke tilstrekkelig for å vise godt samfunnsansvar, påpeker WWF (World Wide Fund for Nature).

- WWF forventer at norske selskaper bidrar til en bærekraftig utvikling. Det krever åpenhet, involvering og innflytelse i demokratiske beslutningsprosesser. En slik tilnærming gir miljømessig effekt og i økende grad ser vi at det også lønner seg økonomisk for selskaper å ta solid samfunnsansvar, sier generalsekretær i WWF, Nina Jensen til NA24.

Earth Hour-utfordring
I forbindelse med årets Earth Hour gikk alle lederne i IKEA med på en utfordring dersom deres ansatte valgte å skru av lyset under Earth Hour.

EARTH HOUR: SLUKKET LYSENE PÅ SLOTTET

Eksempler på utfordringer som allerede har blitt gjort av lederne er å sove i telt utenfor varehuset, danse ballett til musikk fra Svanesjøen på varehuset og å kle seg opp som en kylling for en dag.

Jobb-byttet mellom de to sjefene Carl Janzen og Nina Jensen den 29.juni, er den siste og største utfordringen som gjenstår.

IKEA + WWF
Samarbeidet inkluderer flere prosjekter som skal fremme ansvarlig skogdrift, miljøvennlig dyrking av bommul, og ved å redusere møbelgigantens CO2-utslipp i alle ledd i produksjonskjeden. Fra produksjon til utsalg.

For IKEA har samarbeidet betalt seg. Ikke bare i goodwill, men det kjennes på lommeboken også.

Ved å øke energieffektiviteten med 4 prosent på global basis, sparte IKEA 6,2 millioner euro i energikostnader i 2011.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere