Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Gunnar Stavrum (Mediehuset Nettavisen)

Milliardærbåt i flammer

Promotion med annonselenker

Derfor bør du også kjøpe direkte fra Kina

Oddsen med annonselenker

Denne 24-åringen vil bli toppscorer i Tippeligaen

Hollywood-parets luksusbåt har tatt fyr utenfor Ormøya i Oslo.

MALMØYA (Nettavisen): Lørdag ettermiddag slåss brannvesenet i Oslo med flammene om bord i den luksuriøse seilbåten «Eos», som eies av mediemogul Barry Diller og designerkona Diane von Fürstenberg.

Båten er blant de største av sitt slag i verden, og verdien anslås til å være over 600 millioner kroner.

Brannvesenet fikk melding om brannen litt over klokken 15.00, men klokken 17.50 er det fortsatt en aksjon med flere båter og brannmannskaper rett utenfor Malmøya – rett ut fra Oslo sentrum.

- Det jeg kan si er at fremdeles pågår slukking av brannen. Ingen personer er skadd og vi holder fortsatt på å gjøre en del vurderinger om hva vi skal gjøre med båten, Sven-Martin Ega operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Nettavisen.

- Den er ikke helt slukket ennå. Det er en krevende oppgave.

18 personer om bord
Klokken 17.50 arbeider brannvesenet fortsatt med slukking.

- Brannen er ennå ikke helt slukket, og seilbåten blir nå slept inn til land for å fullføre slukkingen, sier vakthavende brannsjef i Oslo, Nils Christensen, til Nettavisen.

Båtens mannskap på 18 personer var om bord da brannen brøt ut. Det var ikke eieren og hans kone.

Mediemogul Barry Diller var i 17.30-tiden på befaring i den 90 meter lange seilbåten for å se på brannskadene.

- Hva vet dere om skadeomfanget?

- Det har vi ikke hørt ennå. Når båten er slept til land og slukkingen er fullført får vi flere opplysninger, sier vakthavende brannsjef Christensen.

Måtte skjære seg inn
Det har vært mye lys og røyk da brannvesenet kom til stedet. Røykdykkerne måtte skjære seg inn for å komme til med vannslangene. Båten lå på Ormøya da brannen brøt ut.

Les også: Hollywood-parets millionbåt vekker oppsikt i Oslo

Hollywood-par
Det var tidligere denne uken at båten, som omtales som verdens største yacht, ankom hovedstaden.

Skuta, som har tre svære master, er eid av TV-mogulen Barry Diller og kona, Diane von Fürstenberg - den kjente klesdesigneren og tidligere prinsessen av Fürstenberg.

Ifølge TV2.no skal Diller ha ankommet Oslo fredag, men det er usikkert om den 70 år gamle mangemillionæren, som grunnlagt både Fox Broadcasting Company og USA Broadcasting og var i ti år sjef for Paramount Pictures er om bord i båten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus