Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(Trond Lepperød, Nettavisen)

25 grader på Østlandet

Promotion med annonselenker

Årets påskesalg er i gang: Dette sparer du penger på

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

- Temperaturen stiger landet over, sier meteorolog.

Stormgeos meteorolog Camilla Albertsen, kommer med gladnyheter for alle som tilbringer sommeren i Norge.

- Temperaturen vil stige landet over, sier Albertsen til Nettavisen.

- Det blir strålende sol
- Sørøst-Norge får det fineste været. Med unntak av en og annen spredt regnbyge, blir det strålende sol og opphold, og en temperatur fra 20-25 grader denne uken, sier hun.

Vestlandet vil få det litt kjøligere med 12-16 grader de første dagene, men halter etter med rundt 20 grader eller mer fra midten av uken.

- Sør- og Vestlandet påvirkes av et lavtrykk og får en del skyer og litt regn de første dagene, men det blir lettere utover i uken, forteller Albertsen.

Sjekk været der du bor på Nettavisens værside.

I Midt-norge og Nordland varierer det litt, men flere steder vil komme opp i 20 grader fra onsdag av.

- Det verste været får nok Nordland, Troms og Finnmark de kommende to dagene, med mye regn og kuling. Men allerede i morgen vil Nordland få en bedring i været. Først i sør, så lenger nordover fra onsdag, forteller Albertsen.

Fortsatt litt kaldt i vannet
Badevannstemperaturene i Oslo ligger nå på rundt 16 grader, viser temperaturmålingen fra Bymiljøetaten fra i morges.

På enkelte steder, som i Stensrudtjern, er temperaturen 19 grader.

Gjennomsnittstemperaturen i resten av landet er ganske lik Oslo-området, med rundt 16-17 grader.

Derimot kan det enkelte steder variere fra opp til 25 grader i Hunderfossen Familiepark i Oppland, og ned til 11 grader i eksempelsvis Troms, Buskerud og Akershus.

Stikk motsatt av fjoråret
I fjor var det Nord-Norge som var værvinneren, da sommeren var preget av lavtrykk som kom inn over Sør-Norge fra sør og sørvest. Det resulterte i uvanlig tørt og varmt vær i store deler av Nord-Norge, mens været i sør var preget av regnbyger og lite sol, mest nedbør i forhold til normalen falt å Sør- og Østlandet.

- Hittil i år har ikke sommeren vært så helt ulik den vi opplevde i fjor, med sørlig lavtrykksbaner. Men det har vært kaldere, spesielt i Nord-Norge. Og det har også vært en del tørrere i sør i år sammenlignet med fjorårets juni, da det ble målt nær dobbelt så mye nedbør som normalt både på Vestlandet og på Østlandet, sier Albertsen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus