Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Eirik Røe, retten.no)

400 meter opp i lufta knakk vingen på hangglideren

Shopping med annonselenker

Nå er dette populært igjen

Oddsen med annonselenker

Denne Norge-statistikken er ikke til å tro

- Dette skjer ikke, var det første jeg tenkte.

400 meter opp i lufta knakk vingen på hangglideren til Erlend Kalbækken. Han styrtet mot bakken, men kunne utrolig nok ta telefonen etter å ha landet.

Kalbækken antar at han hadde en hastighet på rundt 100 kilometer i timen, da han braste inn i tretoppene. Forslått og med brudd i begge armene fikk han varslet sine nærmeste at han var i live, melder Arbeidets Rett.

Ekstremsportveko i Voss
En uke har gått siden hendelsen inntraff. Sammen med blant andre brødrene sine og samboeren Ingvill hadde Erlend tatt turen til Voss for å drive hanggliding under Ekstremsportveko.

Slik forteller han om hva som skjedde i 400 meters høyde:

– Jeg skulle utføre en helt vanlig flyving, den første på turen. Jeg fløy inn i en boble med mye varmluft som gjør at hangglideren får høyde. Helt uten forvarsel tippet vingen rundt og knakk. Jeg kastet ut nødskjermen som er festet til sæla, men den surret seg inn i vingen og løste derfor ikke ordentlig ut. Med hodet først styrtet jeg mot bakken.

– Hva tenkte du på veien ned?

– Dette skjer ikke, var det første jeg tenkte. Jeg prøvde å løse ut fallskjermen og gjorde det jeg kunne for å bremse farten. Det var ikke sånn at jeg rakk å se livet passere i revy, sier Erlend trygt hjemme i eget hus på Auma.

Helikopter
Det kraftige fallet gjorde at han mistet bevisstheten i rundt ett minutt. Noe omtåket fikk han gitt livstegn over telefon.

En halvtime senere ble Kalbækken heist opp med helikopter og fraktet til nærmeste flyplass. Derfra ble han kjørt med ambulanse til sjukehus på Voss. På sjukehuset fikk han konstatert brudd i begge hendene. I tillegg mistet han 3-4 tenner i styrten.

- Tross alt så har jeg hatt flaks, smiler Erlend, og innser at ulykken kunne fått et verre utfall. Han er også takknemlig for hjelmen, som har holdt unna det verste trykket mot hodet.

Erfaring

Årsaken til at hangglideren tippet rundt er med all sannsynlighet en wire som løsnet. Erlend har vært aktiv siden 2009 og kan vise til 140 turer og 85 timer med erfaring. Med hangglideren som sviktet har han flydd 25 turer.

- Det var en mekanisk feil, og ikke noe jeg kunne gjort for å forhindre. I ettertid fikk jeg høre at wiren bør skiftes hvert år.

Han presiserer at ulykker av denne typen hører med til sjeldenhetene, og vil ikke at historien skal skremme nybegynnere til å prøve hanggliding. På Tron finner man noen av de beste forholdene i landet.

- Jeg har lyst til å prøve hanggliding igjen, forsikrer hardhausen.

Først må han imidlertid bli kvitt gipsen på begge hendene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus