Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: BENTE-LINE SVELLINGEN FLATEKVÅL (Bergensavisen (BA))

Henger ut NRK-kjendis som pedofil

Promotion med annonselenker

Gratis e-bok: Slik får du suksess med tall

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Noen har tapetsert Bergen med plakater i natt. – Svært alvorlig, sier NRK.

I løpet av natt til torsdag har noen hengt opp en rekke plakater med bilde av en NRK-programleder i 20-årene en rekke steder i Bergen sentrum.

Plakatene henger blant annet på Torgallmenningen og på Bryggen, antakeligvis er det flere hundre av dem. Plakatene er ikke signert, skriver BA.no.

Sikret bevis

På plakatene står det flere sitater av programlederen fra ulike sammenhenger. Uttalelsene handler om kvinner og sex.

Operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt, sier til BA.no at de kommer til å sikre seg en av plakatene som henger i Bergen sentrum.

- Det er opp til den som blir utsatt for dette å anmelde saken dersom det er ønskelig, men vi vil sikre oss en plakat slik at vi kan se selv hva som står der, sier Myrtvedt.

Det er så langt ikke kjent hvem som har hengt opp plakatene.

- Svært alvorlig

Tommy Hansen er kommunikasjonsdirektør i NRK. Han sier de tar denne saken på største alvor.

- Det at en av våre medarbeidere er navngitt og beskyldt for å være pedofil, er svært alvorlig. Vi vil nå jobbe for å finne ut hva som egentlig har skjedd omkring disse plakatene i Bergen og vurdere hvordan vi skal reagere på dette, sier Hansen til BA.no.

Han sier NRK ikke har fått noen spesielle henvendelser omkring jobben mannen har gjort som programleder.

- Men det er viktig å huske på at voksne og ungdommer ofte har ulik sjargong, og at språket de bruker er forskjellig, sier Hansen.

Sak for politiet

Han sier plakatopphengingen antakeligvis er en sak for politiet.

- Man skal vokte seg vel før man kommer med denne typen beskyldninger. Selv om ikke disse beskyldningene er rettet direkte mot NRK, er det vi som har gitt ham stor publisitet gjennom programlederjobben. Nå skal vi bistå vår medarbeider og ta vare på ham på best mulig måte. Det er lett å tenke seg hvordan man reagerer på denne typen uriktige påstander, sier Hansen.

Det har ikke lyktes BA.no å komme i kontakt med programlederen for en kommentar.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus