Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Getty Images

Selger nyfødte for 76.000 kr stykke

Promotion med annonselenker

Denne dingsen trenger alle kontor

Oddsen med annonselenker

Leksand på kanten av stupet

800 pågrepet i stor politiaksjon for kjøp og salg av nyfødte barn.

Kinesisk politi har gjennomført en omfattende politiaksjon i 15 provinser mot et nettverk som selger og kjøper nyfødte barn.

800 mistenkte ble arrestert i den storstilte aksjonen som har avdekket et hittil forholdsvis ukjent marked.

Det kinesiske sikkerhetsdepartementet sier aksjonen har kastet lys på et nasjonalt, kriminelt marked. Nettverket består av både leger og kriminelle gjenger som utnytter den enorme etterspørselen av nyfødte guttebarn.

Sterile par, eller par som ønsker seg et guttebarn, betaler rundt 80.000 yuan for ett nyfødt barn, noe som tilsvarer 76.000 kroner, skriver The Times.

- Behandles som varer
Politiet skal det siste året ha reddet 181 barn i ulike aksjoner.

- Kvinner behandler barn som varer. Det er bare en ny måte å tjene raske penger, sier Zhang Baoyan.

- Vi har hørt om familier som har solgt fire barn i det øyeblikket de er født, sier Zhang, som er grunnlegger av en nettside som jobber for å forene foreldre med sine bortkommende barn.

Kidnapping har nemlig vært et omfattende problem i Kina med nesten 200.000 ofre som forsvinner hvert år.

Kinas ettbarnspolitikk
Men den siste tiden har det vært en ny trend hvor kvinner selger sine barn på frivillig basis, allerede før de er født.

Selv om behovet for raske penger ofte er gjeldende, så finnes det også andre motiver for salg av nyfødte barn. Flere fattige kvinner, skal ifølge Zhang, ha solgt sitt andre og tredje barn for å slippe bøter og straffereaksjoner som kom i stand under Kinas ettbarnspolitikk.

Kinas ettbarnspolitikk ble innført i 1979 som følge av en babyboom på 1950-tallet, noe som førte med seg frykt for en demografisk krise. De siste årene har flere røster krevd at loven blir endret.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus