Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Faksimile: sothebys.com)

- Amerikansk milliardær kjøpte «Skrik»

Promotion med annonselenker

Dronen for proffe flygere

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

Kan havne i New Yorks mest kjente museum.

Det var den amerikanske milliardæren Leon Black som kjøpte «Skrik» i vår, ifølge Wall Street Journal. Det kan bety at Munchs mesterverk havner på museum, og ikke i en privat samling.

Helt siden den nervepirrende auksjonen på Sotheby's i New York i mai er det blitt spekulert på hvem den anonyme kjøperen av «Skrik» kunne være.

Nå skriver finansavisa Wall Street Journal at det var investoren og kunstsamleren Leon Black (60) som sikret seg Edvard Munchs verdenskjente bilde. Black ønsker ikke selv å kommentere opplysningen, men den bekreftes av flere personer som står milliardæren nær.

Maleriet ble solgt for 120 millioner dollar - noe som tilsvarer 731.604.000 norske kroner.

Auksjonen tok bare 12 minutter.

Samtidig som Black har en omfattende privat kunstsamling, sitter han i styrene til både Metropolitan Museum of Art og Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Det betyr at «Skrik» kan ende opp hos en av disse verdenskjente kunstinstitusjonene, ifølge Wall Street Journal.

Ifølge kunsteksperter NRK har snakket med er nettopp MoMA museumet som ville være det optimale.

«Skrik» har vært i Olsens og hans families eie i over 70 år, og han valgte å selge verket for å finansiere et kunstsenter, hotell og museum på Ramme Gaard i Hvitsten i Akershus.

Det fins tre andre versjoner av Skrik, men Blacks versjon er den eneste privateide.

De andre versjonene holder til på museer i Norge.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus