RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STRINGER/AFGHANISTAN (Reuters)

Sprengte seg selv og 20 andre i bryllup

En selvmordsbomber drepte en fremtredende politiker og rundt 20 andre gjester i bryllupet til politikerens datter nordøst i Afghanistan lørdag.

Selvmordsbomberen sprengte seg selv i lufta i det han ga den innflytelsesrike politikeren Ahmad Khan Samangani en klem, ifølge afghansk politi. Angrepet skjedde under bryllupsfesten i Aybak, hovedstaden i den nordøstlige provinsen Samangan.

Også provinsens etterretningssjef samt en høytstående politisjef var blant de drepte.

Angrepet er blant de blodigste i landet på flere måneder og øker faren for at opprøret brer seg i den relativt fredelige provinsen, ifølge eksperter.

- Afghanistans fiender har igjen angrepet mujahideen-folk som kjemper for nasjonal enhet, heter det i fordømmelsen fra Karzai, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En av Talibans talsmenn nektet for at de var involvert i angrepet.

Det var omtrent 100 mennesker til stede, sier et vitne til BBC. I tillegg til dem som ble drept, ble også mer enn 40 stykker såret i angrepet, i følge politiet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere