Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: STRINGER/AFGHANISTAN (Reuters)

Sprengte seg selv og 20 andre i bryllup

Reisetips med annonselenker

5 tips: Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

Oddsen med annonselenker

Shamrock Rovers ryster serielederen

En selvmordsbomber drepte en fremtredende politiker og rundt 20 andre gjester i bryllupet til politikerens datter nordøst i Afghanistan lørdag.

Selvmordsbomberen sprengte seg selv i lufta i det han ga den innflytelsesrike politikeren Ahmad Khan Samangani en klem, ifølge afghansk politi. Angrepet skjedde under bryllupsfesten i Aybak, hovedstaden i den nordøstlige provinsen Samangan.

Også provinsens etterretningssjef samt en høytstående politisjef var blant de drepte.

Angrepet er blant de blodigste i landet på flere måneder og øker faren for at opprøret brer seg i den relativt fredelige provinsen, ifølge eksperter.

- Afghanistans fiender har igjen angrepet mujahideen-folk som kjemper for nasjonal enhet, heter det i fordømmelsen fra Karzai, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En av Talibans talsmenn nektet for at de var involvert i angrepet.

Det var omtrent 100 mennesker til stede, sier et vitne til BBC. I tillegg til dem som ble drept, ble også mer enn 40 stykker såret i angrepet, i følge politiet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus