Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: STRINGER/AUSTRALIA (Reuters)

Hai drepte surfer i Australia

Shopping med annonselenker

Årets høstfavoritter til herre

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

En surfer ble australske haiers femte offer på under ett år da han ble drept i et brutalt angrep utenfor Australias vestkyst lørdag.

Mannen i begynnelsen av 20-årene surfet sammen med en venn i nærheten av Wedge Island, 160 kilometer nord for Perth, da han lørdag morgen ble skambitt av en hai.

Talsmenn for politiets strandpatrulje bekrefter at angrepet var dødelig, og det foregikk lørdag et omfattende søk for å finne levningene av offeret.

Angrepet er det femte dødelige haiangrepet utenfor kysten av Vest-Australia siden september i fjor. Tallet er unormalt høyt, for de siste 40 årene har 30 haiangrep blitt rapportert i området, 12 av dem med dødelig utfall.

Se nyhetsinnslaget til Sky News her:

Bare 12 dager tidligere, forsvant den 64 år gamle Bryn Martin da han tok sitt daglige bad på Perths populære Cottesloe Beach. Speedoen han ble senere funnet, og eksperter forbinder skadene med et haiangrep.

Lokale marinbiologer har beskrevet området som et av verdens farligste når det gjelder haiangrep, og et merkings- og sporingsprogram er iverksatt i et forsøk på å hindre flere tragedier.

Haier er vanlige i australske farvann, men dødelige angrep er relativt sjeldne. Årlig skjer det i snitt 15 haiangrep, ett av dem med dødelig utfall.

Mannens identitet vil ikke bli offentliggjort før pårørende er informert, sier politiet til Skynews.com.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus