Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Tor Enget (Arbeidets Rett)

Rettet stavefeil - kan bli anmeldt

Promotion med annonselenker

Har du ikke dette, bør du kaste deg over det nå!

Oddsen med annonselenker

Moldes «sjokkerende» gulloppskrift

Vegvesenet likte ikke at Magnus «tuklet» med skiltet.

- Jeg har bare rettet opp et skilt som var feil, sier han til Arbeidets Rett.

Onsdag kveld tikket det inn en tekstmelding til Magnus Engzelius fra overingeniør Svein Ivar Lykke i Statens vegvesen. Der henviser han til Vegtrafikklovens paragraf fem der det står at det er forbudt å endre, fjerne eller skade offentlig trafikkskilt, signal, utstyr til kontroll av trafikk, oppmerking eller innretning for vegsperring.

- Det er dokumentert gjennom bilde i Arbeidets Rett at de har utført skadeverk på våre skiltet. Dersom de ikke ordner opp i dette, vil vi i motsatt fall vurdere skadeverket anmeldt, skriver Lykke i tekstmeldingen, som han også har sendt til Arbeidets Rett.

Les mer om saken: Krigen mot d-en

Rettet opp
Magnus Engzelius føler ikke at han på noe vis har gjort noe hærverk mot vegvesenets skilt.

- Jeg har egentlig bare pyntet på et skilt som var feil. Etter den pyntingen har skiltet blitt riktig, og er fortsatt like kvitt og fint. Nå er navnet slik det har vært gjennom alle år siden 1688, sier Engzelius.

Han mener heller at det er vegvesenet - eller Statens kartverk - som har ødelagt et gammelt navn ved å legge til bokstaver som aldri har vært der.

- Jeg var innom kartverket sine sider for tre år siden i en annen sammenheng, jeg skulle sjekke noen gards- og bruksnummer. Da var det ikke noen d i Pinsti såvidt jeg kan huske. Jeg er nokså sikker på at jeg hadde reagert dersom Pinsti og Pinstivollen hadde blitt skrevet med d også den gangen. Det kan tyde på at d-en har kommet til i løpet av de siste åra, og jeg lurer på hvorfor, sier Engzelius, som vurderer å gjøre en henvendelse til kartverket om navnet

Ikke gårdsnavn
Svein Ivar Lykke i vegvesenet peker i en e-post til Arbeidets Rett på at det ikke er gårdsnavn som blir brukt som underlag for valg av stedsnavn ved vegvisningsskilting. - Gårdene i et område kan utmerket godt benevnes med de navn de alltid har hatt, og som oppsitterne er komfortable med, skriver Lykke.

Han henviser videre til paragrafen om skiltregler i Vegtrafikkloven der det heter at departementet gir regler om offentlige trafikkskilt, signaler og oppmerking, herunder hvilke myndigheter som kan treffe vedtak om oppsetting og oppmerking. Myndighet til å treffe vedtak om oppsetting og oppmerking kan også delegeres til kommuner, heter det.

Må skrives uten d
Ordfører Hans Vintervold tar gjerne et initiativ overfor vegvesenet hvis det er det som skal til for å skrive Pinsti slik det alltid har vært skrevet på Røros.

- Pinstid - slik vegvesenet har skrevet det gir egentlig ingen mening. Tida for pins hadde sitt høydepunkt under Lillehammer-OL, og nå er ikke pins lenger noe populært objekt. Hvis vegvesenet mener at navnet betyr tid for pinse, må det skrivet pinsetid - ikke pinstid. Jeg kan ikke forstå annet enn at både vegvesenet og kartverket må innrømme at Pinstid ikke er riktig, sier Vintervold.

«Skiltet var feil - nå er det rett»

Les flere saker hos Arbeidets Rett her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus