Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Espen Bolstad (Romerikes Blad)/Privat

- De har ingenting igjen

Promotion med annonselenker

Årets påskesalg er i gang: Dette sparer du penger på

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Heges foreldre mistet alt i flammene.

En nabo varslet politiet om den kraftige brannen i Husmovegen på Blaker klokka 01.15 natt til fredag.

Huset var overtent da brannvesenet ankom og sto ikke til å redde. Etter at flammene hadde herjet ferdig var alt borte.

– Det er ganske så surrealistisk. Det er forferdelig og jeg sliter med å finne ord som kan dekke hvordan dette oppleves, sier huseier Vegard Bråthen til RB.

Sammen med familien er han nå på hytta og forsøker å samle tankene.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere i avisen.

– En vegg av røyk
Kona Jane Bråthen var i huset da det begynte å brenne. Ifølge hennes datter, Hege C. Wølner var hun i badekaret da hunden plutselig begynte å bjeffe noe voldsomt.

– Hun gikk derfor opp av kjelleren for å undersøke hva som plaget hunden. Der møtte hun en vegg av røyk, forteller datteren som ikke lenger bor i huset.

– Hvis ikke hunden hadde reagert, vet vi ikke hva som hadde skjedd, fortsetter hun.

Operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt opplyser til RB at kvinnen i midten av 30-åra slapp uskadd fra brannen og fikk tilhold hos en nabo før hun ble fraktet til Ahus for en rutinemessig sjekk.

Skal etterforskes
I godt over en time herjet flammene eneboligen. Brannvesenet meldte at brannen var slokket klokka 02.38, men etterslokkingsarbeidet til langt ut på formiddagen fredag.

Ingen av naboene ble evakuert, og det var ikke fare for spredning til nabohusene. Fredag var branntomta foreløpig for varm til at politiet i Sørum kunne starte sin etterforskning.

– Vi vil starte den på mandag, sier politiførstebetjent Hanne Brubak.

Tomta er i mellomtiden avsperret. Politiet har heller ikke snakket utfyllende med kvinnen som var hjemme når det startet å brenne.

– Det vil vi også gjøre på mandag, sier Brubak.

Støtteaksjon på nett
Dagen etter brannen har datteren Hege C. Wølner med flere startet en støtteaksjon med å hjelpe familien på tre tilbake igjen etter brannen.

– De må ha en ny start. De har ingenting igjen. Vi håper derfor å kunne samle inn litt klær og andre ting som de vil kunne trenge, sier Wølner.

Hun forteller at allerede timer etter at gruppa ble opprettet på Facebook har flere 100 meldt seg inn. Og allerede merker familien støtten.

– Jeg får nesten tårer i øynene. Folk vil hjelpe og folk vil gi av det de har. Jane og Vegard er veldig hjelpsomme mennesker, derfor er det mange der ute som vil hjelpe dem, forteller Wølner.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus