Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Privat (Facebook.com)

Uvanlige vilkår for Zuckerbergs boliglån

Promotion med annonselenker

Kjøp den perfekte farsdagsgaven

Oddsen med annonselenker

Jimmie banker til

Milliardæren refinansierte huset.

Det er visse fordeler med å være milliardær. Sportsbiler, dyre klær, eksklusive ferieturer og ikke minst, veldig billige boliglån.

Man skulle kanskje ikke tro at grunnleggeren av Facebook behøvde å låne penger for å kjøpe hus, men Mark Zuckerberg refinansierte nylig huset sitt i Palo Alto i California.

Boliglånet på 5,95 millioner dollar (drøyt 35 millioner kroner) skal tilbakebetales med en rente på 1,05 % over 30 år, ifølge Bloomberg.

Det betyr I praksis at den unge milliardæren låner penger gratis av banken, fordi rentesatsen er lavere enn antatt inflasjon.


Etter refinansieringen betaler Zuckerberg 19.275 dollar, eller rundt 120.000 kroner i måneden for å bo i sin upretensiøse villa med fem soverom, fem bad og et lite saltvannsbasseng.

Det er ingen overraskelse at gutten med hettegenseren får usedvanlig god behandling av banken.

Med en formue på svimlende 15,7 milliarder dollar får du det som du vil.

Det tilsvarer omtrent Islands BNP, eller for å illustrere; dersom han hadde solgt unna Facebook-aksjene, hadde pengebeholdningen i hundredollarsedler veid rundt 150 tonn.

I kjølvannet av finanskrisen i 2008 har det også blitt billig for vanlige folk å låne penger i USA, hvis du er av de heldige som får lånet innvilget.

Ifølge Bloombergs John Gittelsohn og Dakin Campbell er gjennomsnittlig lånerente for tilsvarende løpetid på 2.69% prosent dersom du betaler over 30 år.

Den amerikanske sentralbanken har gitt uttrykk for at styringsrenten vil ligge mellom 0 og 0,25 prosent fram til 2015.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus