Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Tord Olander Pedersen/Nordlys

Denne «rønna» koster sju millioner kroner

Promotion med annonselenker

Årets påskesalg er i gang: Dette sparer du penger på

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Rivningsklart hus har fått en sjokkerende pris.

I Vestregata 61 i Tromsø sentrum finner vi det som må være et av byens aller styggeste hus. Nå er dette til salgs for lett sjokkerende 6,9 millioner kronr, skriver Nordlys

Men dette har ikke alltid vært et av byens styggeste hus

Skulle vernes
Bygningen var tidligere et av få flotte trehus bygget på 1850-tallet som fortsatt sto oppført i Tromsø. Bygningen ble i flere tiår sett på som verneverdig, og befant seg også på listen til fylkeskommunen over bygninger som skulle vernes.

Bygningen var i stor grad uendret både eksteriør- og interiørmessig, og blant annet fantes det vakre og unike takdekorasjoner.

Høsten 2003 ble imidlertid alt av utvendig panel, taktekking og taktro fjernet ifølge Fortidsminneforeningen i Troms.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bygningen fikk stå ubeskyttet de neste årene, og i 2006 kunne et takstfirma slå fast at det hadde gått som det måtte gå: Bygningen var nå infisert med kraftig råte, soppangrep og fuktinntregning.

Rådet fra takstfirmaet var klart: Bygningen burde rives.

Fortidsminneforeningen i Troms spekulerte da i om dette kunne være såkalt passiv dødshjelp til en bygning som var blitt ulønnsom.

AttrakRIV
Så, tidligere i juli i 2012, havnet denne annonsen på finn.no:

«Nyhet kommer! Salgsoppgave under utarbeidelse. Sentrum nord - Attrakriv bytomt.»

Huset man skulle selge var Vestregata 61, prislappen var høye 6,9 millioner kroner, men det synes klart at det er tomta som er det viktigste. En feilstavning i beskrivelsen avslører kanskje det som er den bakenforliggende tanken her: «AttrakRIV».

Tomta bestemmer prislappen
En telefon til meglerfirmaet, SNE Eiendom som har ansvaret for å selge eiendommen på vegne av eierne, gjør det også klart at det er tomta de baserer prislappen på.

- Nå er det ikke jeg som har ansvaret for dette prosjektet, men da han som har det er på ferie kan jeg heller uttale meg på generelt grunnlag. Dette er en tomt med store muligheter for videre utnytting. Huset på tomta står nå rivningsklart, og utifra dette fakta er det fastsatt en slik prisantydning, sier daglig leder Tom Espen Stormo hos SNE Eiendom til Nordlys.

Stormo begynner faktisk å le litt når Nordlys' journalist spør om det er huset som er såpass mye verd.

- Haha, nei det er nok tomta på 395 m2 i det svært sentrumsnære området som bestemmer prislappen - ikke det falleferdige huset. Her kan man bygge stort, og for de rette er det gode muligheter, sier Stormo.

Så med tid og stunder dukker det nok opp et toppmoderne bygg der - for de som vet å utnytte sine muligheter

Les flere saker fra Nordlys!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus