Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(AFP)

- Vår nasjons skjebne står på spill

Promotion med annonselenker

Med denne finner du alltid nøklene dine

Oddsen med annonselenker

- Søderlund og Selnæs fortsetter seiersrekken

Syrias president berømmer hæren for «herorisk» innsats.

Damaskus (NTB-AFP-Reuters): Syrias president Bashar al-Assad mener den syriske hæren har vist heltemot i kampen mot opprørerne i landet.

Syria står midt i et avgjørende slag om landets framtid, fastslår Bashar al-Assad i en tale. Talen er ifølge Syrias statlige nyhetsbyrå SANA gjengitt skriftlig i hærens nyhetsmagasin i anledning hærens dag onsdag.

- Skjebnen til vårt folk, vår nasjon, vårt fortid, nåtid og framtid, står på spill i denne kampen. Fienden er iblant oss i dag og bruker agenter til å destabilisere vårt land og sikkerheten til våre borgere, slik at våre økonomiske og vitenskapelige ressurser blir uttømt, hevder Assad, som ikke har vist seg offentlig på to uker.

Ifølge den syriske presidenten har hæren forsvart syriske verdier og vist besluttsomhet i sin innsats for å stanse «kriminelle terroristbander».

- Jeg har stor tiltro til dere, og vårt folk stoler på dere som forsvarere av en rettferdig sak, skriver Assad til hæren.

De væpnede opprørerne i Syria blir konsekvent omtalt som «terrorister» av Assads regime. (©NTB)

- Forbrytelser mot menneskeheten

En rapport fra Amnesty International konkluderer med at regjeringsstyrker begikk forbrytelser mot menneskeheten i byen Aleppo i juli, melder BBC News. I rapporten tar Amnesty til orde for at FNs sikkerhetsråd må bringe Syria inn for Den internasjonale straffedomstolen og innføre stans i våpensalg til landet. Amnesty beskylder sikkerhetsstyrker og regjeringsvennlig milits, kjent som shaniha, for å ha skutt mot fredelige demonstranter og tilskuere, blant dem barn. Det heter videre at helsepersonell ble angrepet og at det er benyttet tortur i forbindelse med arrestasjoner.

I Aleppo hevder opprørerne at det ble benyttet kampfly og helikopter i angrepene mot deres stillinger.

Les Amnesty-rapporten her «All-out repression - purging dissident in Aleppo, Syria». 37 sider, PDF

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

comments powered by Disqus