Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Tore Fjeld

Storbrann i boligblokk i Oslo

Promotion med annonselenker

Årets påskesalg er i gang: Dette sparer du penger på

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

- Evakueringsarbeidet var krevende.

Klokken 15.45 fikk politiet i Oslo melding om brann i en boligblokk i Hagegata 29 rett ved Tøyensenteret.

Store mannskaper rykket ut, og ved 17.30-tiden har brannvesenet kontroll på den kraftige brannen, som var synlig over store deler av Oslo. Se bilder i bunnen av saken!

- Det brenner godt på taket. Vi evakuerer bygget, meldte operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter i 16-tiden.

Brannvesenet opplyser til NTB at brannen startet i en leilighet i 6. etasje og spredte seg videre til taket. Ifølge brannvesenet er det lite sannsynlighet for at brannen nå skal spre seg videre i bygninge.

38 evakuert
Politiet opplyser at 92 mennesker registrert på adressen, og brannvesenet jobbet lenge på spreng på å få evakuert bygget.

Ifølge brannsjef ved Oslo brann- og redningsetat er 38 mennesker evakuert, men det er usikkert hvor mange som var der da brannen startet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

- Vi har så langt ikke fått melding om at noen har fått brannskader, men det kan være røykskader. Beboerne blir evakuert til Aker sykehus med Helseekspressen og blir undersøkt der, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Mange skuelystne
- Det stiger kraftig sort røyk fra taket. Mange skuelystne og evakuerte har samlet seg ved sperringene. Folk ble bedt om å trekke unna på grunn av røyken, sa Nettavisens journalist som var i området i 16-tiden.

Klokka 19 informerer politiet om at brannvesenet har slukket brannen og at de nå driver etterslokning, noe som vil foregå utover kvelden. Ingen av beboerne kan flytte tilbake lørdag.

- Krevende evakuering
Totalt ble 38 personer evakuert fra bygget. Alle ble fraktet til Aker sykehus.

- Evakueringsarbeidet var omfattende og krevende, blant annet fordi mange eldre og pleietrengende beboere måtte ha hjelp til å komme seg ut, skriver operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Andre Kråkenes, i en pressemelding.

Kriminalvakta har vært på stedet og samlet informasjon om brannen. I morgen vil politiets kriminalteknikere starte jobben med å finne årsaken til brannen.

Video av brannen:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus