Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Helle Frost

Krever at Giske forenkler byråkratiet raskere

Shopping med annonselenker

Opplevelsesgavene til han og henne

Oddsen med annonselenker

Nottingham Forest er suverene hjemme

Næringsministeren må få fortgang i forenklingsarbeidet, mener NHO.

Oslo (NTB): Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mener at næringsminister Trond Giske (Ap) må få fortgang i forenklingsarbeidet som statsråden innledet i fjor.

I august i fjor ga Giske et tallfestet mål for innsparinger gjennom å forenkle offentlige krav til bedriftene. Han lovet 10 milliarder kroner innen utgangen av 2014 og at omtrent halvparten skulle tas i løpet av inneværende stortingsperiode. NHO krever nå at Giske setter opp farten, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ga sterk støtte til statsrådens løfte om å kutte næringslivets byråkratikostnader med 10 milliarder kroner da de kom for ett år siden. Fjerning av revisjonsplikten for mindre foretak var et stort og viktig tiltak. Endrede aksjekapitalkrav var svært bra. Innsparingen er rundt 2 milliarder. Men siden har vi verken sett forslag eller signaler om videre forenklingsskritt, sier NHO-sjef John G. Bernander.

Han forventer at Giske kommer med nye forslag og signaler senest i 2013-statsbudsjettet som legges fram i oktober.

- Selv om vi støttet målet, blir diplom ikke tildelt før leveranse skjer, sier Bernander.

Næringsdepartementet opplyser at nye tiltak kan komme både i og utenfor budsjettet. Statssekretær Halvard Ingebrigtsen mener NHO ikke trenger å bekymre seg. Målet om 10 milliarder kroner i forenklingsinnsparing står fast, sier Ingebrigtsen. (©NTB)

- Vil ta 140 år med dagens tempo

I 2009 brukte bedriftene 54 milliarder kroner på dokumentasjon, innrapportering og opplysningsplikter, ifølge NHO. Organisasjonen har som mål at disse kostnadene skal ned med 25 prosent og at nye, unødvendige plikter ikke skal pålegges.

Fortsetter forenklingsarbeidet i dagens tempo, vil det ta 140 år å nå et kuttmål på 25 prosent, mener NHO.

De viser til at EU og alle EU-landene har satt konkrete mål på mellom 15 og 30 prosent.

En reduksjon på 25 prosent vil ifølge NHO spare bedriftene for 15 milliarder 2010-kroner ved oppfyllelse av offentlige informasjonskrav.

(Kilde: NHO.no)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

comments powered by Disqus