Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Helle Frost

Krever at Giske forenkler byråkratiet raskere

Promotion med annonselenker

Så lett fikser du dette!

Oddsen med annonselenker

Slik ser du landskampene på TV

Næringsministeren må få fortgang i forenklingsarbeidet, mener NHO.

Oslo (NTB): Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mener at næringsminister Trond Giske (Ap) må få fortgang i forenklingsarbeidet som statsråden innledet i fjor.

I august i fjor ga Giske et tallfestet mål for innsparinger gjennom å forenkle offentlige krav til bedriftene. Han lovet 10 milliarder kroner innen utgangen av 2014 og at omtrent halvparten skulle tas i løpet av inneværende stortingsperiode. NHO krever nå at Giske setter opp farten, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ga sterk støtte til statsrådens løfte om å kutte næringslivets byråkratikostnader med 10 milliarder kroner da de kom for ett år siden. Fjerning av revisjonsplikten for mindre foretak var et stort og viktig tiltak. Endrede aksjekapitalkrav var svært bra. Innsparingen er rundt 2 milliarder. Men siden har vi verken sett forslag eller signaler om videre forenklingsskritt, sier NHO-sjef John G. Bernander.

Han forventer at Giske kommer med nye forslag og signaler senest i 2013-statsbudsjettet som legges fram i oktober.

- Selv om vi støttet målet, blir diplom ikke tildelt før leveranse skjer, sier Bernander.

Næringsdepartementet opplyser at nye tiltak kan komme både i og utenfor budsjettet. Statssekretær Halvard Ingebrigtsen mener NHO ikke trenger å bekymre seg. Målet om 10 milliarder kroner i forenklingsinnsparing står fast, sier Ingebrigtsen. (©NTB)

- Vil ta 140 år med dagens tempo

I 2009 brukte bedriftene 54 milliarder kroner på dokumentasjon, innrapportering og opplysningsplikter, ifølge NHO. Organisasjonen har som mål at disse kostnadene skal ned med 25 prosent og at nye, unødvendige plikter ikke skal pålegges.

Fortsetter forenklingsarbeidet i dagens tempo, vil det ta 140 år å nå et kuttmål på 25 prosent, mener NHO.

De viser til at EU og alle EU-landene har satt konkrete mål på mellom 15 og 30 prosent.

En reduksjon på 25 prosent vil ifølge NHO spare bedriftene for 15 milliarder 2010-kroner ved oppfyllelse av offentlige informasjonskrav.

(Kilde: NHO.no)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus