Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Foto: Scanpix (NTB)

Fire av ti mener tiåringer bør få karakterer

Promotion med annonselenker

13 ting du må ha i september

Oddsen med annonselenker

Bryter ut i latter av kompisens Godset-mobbing

Fire av ti mener at tiåringer bør få karakterer i barneskolen, ifølge en meningsmåling som InFact har laget for VG.

Ifølge målingen svarer 42 prosent at det vil være et godt tiltak å innføre karakterer fra femte trinn på skolen i stedet for åttende trinn som i dag. 34 prosent synes en slik endring vil være et dårlig tiltak, mens 25 prosent ikke har noen bestemt oppfatning, skriver VG.

Høyre og Fremskrittspartiet har i flere år gått inn for at elever i barneskolen skal vurderes med karakterer ved skoleårets slutt i fagene matematikk, norsk og engelsk. Skolebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo er tilfreds med at så mange ønsker karakterer for tiåringer.

- Elevene i barneskolen er jo mer enn klar for å få tilbakemelding i form av karakterer. Vi må ha et sett av tilbakemeldinger for å gi dem beskjed om hvor de står i fagene, sier han.

Målingen viser imidlertid at det er de eldste blant de spurte som er de største tilhengerne av karakterer fra femte klasse. Aldersgrupper som selv gjerne har barn i barneskolen, er mer negative. 47 prosent av dem mener karakterer vil være et dårlig tiltak.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) mener karakterer i barneskolen er unødvendig. Fra før er det kjent at Arbeiderpartiet heller ikke ønsker karakterer i barneskolen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus