Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Villsvin skutt i Aurskog-Høland

Promotion med annonselenker

Gratis e-bok: Slik får du suksess med tall

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Bjørkelangen (NTB): Tirsdag ble et villsvin felt på Aurskog-Høland i Akershus. Det er mer en tusen år siden det skjedde sist.

- Ja, det kan du fastslå. Villsvinet forsvant fra norsk fauna for mer enn tusen år siden, sier villsvinekspert Olav Haaverstad hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus til Indre Akershus Blad.

Dagen før villsvinet ble skutt hadde Olav Sletner sett dyret på et jorde i nærheten av der han bor.

- Jeg har en fôringsplass for rådyr hvor det ligger et par tonn gulrøtter. Der så jeg villsvinet mandag kveld. Jeg bestemte meg for å felle det, men gjorde en generaltabbe på vei ut da jeg slo børsa i veggen på stabburet. Da stakk villsvinet av gårde, forteller Sletner.

Men tirsdag kom både en bevæpnet Sletner og villsvinet tilbake. Fra 130 meters hold senket han villsvinet, som løp om lag 30 meter videre før det falt til bakken.

Villsvinet veide 93 kilo med skinn, noe som Sletner regner med vil gi mye god grillmat til sommeren. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus