RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot oppdrettslaks

Amerikanske forskere advarer mot oppdrettslaks. De mener at man øker faren for å få kreft ved å spise oppdrettslaks mer enn én gang i måneden
Sist oppdatert:
Ifølge NTB er det Tidsskriftet Science som denne uken har publisert undersøkelsen som viser at det er langt høyere nivåer av PCB, dioksiner og andre helsefarlige stoffer i laksefett fra oppdrettslaks enn det er i fett fra villaks.

Undersøkelsen er gjennomført ved å undersøke 700 oppdretts- og villaks innkjøpt i byer i Nord-Amerika og Europa. Oslo var faktisk en av de verste byene, ifølge undersøkelsen.

NTB melder videre at det amerikanske næringsmiddeltilsynet mener at mengden av miljøgifter i oppdrettslaks er så lave at de ikke bør skape bekymring.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere