RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Drilling på skinner

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes riggsatsning Aker Drilling mener at alt gikk på skinner i første kvartal.
Aker Drilling har to sjette generasjons borerigger under bygging ved Aker Stord. Selskapet opplyser sin rapport for første kvartal at arbeidet med å ferdigstille riggene og oppbyggingen av driftsorganisasjonen gikk som forventet.

Selskapets regnskaper har liten interesse i denne fasen, da selskapet ikke har inntekter og byggingen av riggene føres mot balansen. Driftsunderskuddet har økt fra minus 6 millioner i første kvartal i fjor til minus 14 millioner i årets tre første måneder. Dette skyldes i all hovedsak at selskapet nå begynner å få på plass flere ansatte. Staben teller nå 25.

De to riggene skal leveres i henholdsvis april 2008 og oktober samme år.

Den første riggen skal inn på en lang kontrakt for Statoil på norsk sokkel, mens den andre er leid av søsterselskapet Aker Exploration.

I tillegg til Aker og Kjell Inge Røkke, så har skispreder John Fredriksens Seadrill kjøpt seg opp til å bli storaksjonær i riggselskapet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere