RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Finnyards stokker om

Sist oppdatert:
På grunn av utviklingen mot stadig større cruiseskip, vil Aker Finnyards nå gjøre om Helsinki-verftet til et rendyrket fergeverft
Styret i Aker yards finske datterkonsern Aker Finnyards tar nå mål av seg til å gjøre Helsini-verftet om til et av de mest kostnadseffektive fergeverftene i bransjen.

Bakgrunnen er at verftet ikke er stort nok til å bygge de nye store klassene av cruiseskip, og ei heller har ekspansjonsmuligheter med sin beliggenhet i sentrum av Helsinki. Utviklingen har ført til at aktiviteten ved verftet har vært laber siden dets iste skipet ble sjøsatt i 2004.

Nå overføres blant annet arbeidene med de to fergeordrene fra Tallink og Brittany Ferries til verftet som vil bli utstyret for sammenføyning og utrustning av nye ferger. Ledelses-, design og salgs- og innkjøpsfunksjonen i Helsinki planlegges videre flyttet til Turku i forbindelse med reorganiseringen av Aker Finnyards som omfatter de to forannevnte verftene pluss Rauma-verftet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere