RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner-konkurrent ser utfordringer

Sist oppdatert:
Det store franske industrikonsernet Technip kan vise til en sterk resultatutvikling som sin hovedkonkurrent Aker Kværner i andre kvartal, men ser også utfordringer.
Illustrasjonsfoto

Technip kan vise til en økning i sitt nettoresultat på 55 prosent fra andre kvartal i fjor til årets periode. Nettoresultatet endte på 51,5 millioner euro i andre kvartal, opp fra 33,3 i samme periode i fjor.

Tross den meget positive utviklingen skriver Technip i sin rapprot at de ser økende utfordringer i forhold til å nå sitt mål om et samlet driftsresultat på 340 millioner euro i 2006. Driftsresultatet i andre kvartal endte på 84,5 millioner euro, opp fra 66 millioner i samme periode i fjor.

Målet for driften er ifølge rapproten mer utfordrende en forventet for noen måneder siden den globale fabrikkering, konstruksjons- og installasjonskapasiteten rettet mot olje- og gassprosjekter er meget stram.

Det var ifølge Dow Jones Newswires ventet at Technip skulle levere et nettoresultat på 50 millioner euro.

Driftsinntektene i andre kvartal endte på 1,59 milliarder euro, opp fra 1,33 milliarder i samme periode i 2005.

Det franske industrikonsernet hadde ved utgangen av første halvår en ordrebok på 11,4 milliarder euro, mot 8,2 milliarder på samme tid i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere