RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den koreansk-amerikanske misjonæren Kenneth Bae satt to år i fangenskap i Nord-Korea før han lørdag ble løslatt og kunne reise hjem til USA. Dette bildet ble sendt ut av det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA i januar i år.
Den koreansk-amerikanske misjonæren Kenneth Bae satt to år i fangenskap i Nord-Korea før han lørdag ble løslatt og kunne reise hjem til USA. Dette bildet ble sendt ut av det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA i januar i år. Foto: Kcna (Reuters)

Amerikanere løslatt i Nord-Korea

Sist oppdatert:

Amerikanerne Kenneth Bae og Matthew Miller er løslatt fra fangenskap i Nord-Korea, bekrefter amerikanske myndigheter.

De to er nå på vei hjem etter henholdsvis to år og seks måneder i fangenskap, opplyser USAs etterretningssjef James Clapper. Clapper følger de to ut av Nord-Korea.

– Jeg kunne ikke vært gladere, dette er fantastisk, sa Baes sønn, Jonathan lørdag kveld.

Amerikanerne har jobbet lenge for å få de to løslatt. Misjonæren Bae har sittet i nordkoreansk fangenskap siden november 2012. Han ble den gangen dømt til 15 års straffarbeid for angivelig å ha undergravet den nordkoreanske staten.

Matthew Miller ble i september anklaget for spionasje og dømt til seks år straffarbeid, ifølge det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Miller ble pågrepet i Nord-Korea 10. april i år. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere