RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk advarsel mot norsk laks

Sist oppdatert:
Russland er ikke alene om å rope varsku om miljøgifter i norsk laks. Nå advarer amerikanske forskere forbrukerne mot å spise mer enn tre måltider med norsk laks i året
Årsaken er at laksen er så full av PCB og dioksiner at et for stort inntak kan føre til misdannelser på fostre, redusert læringsevne og økt kreftfare, heter det i den amerikanske undersøkelsen, som nylig ble publisert i tidsskriftet Journal of Nutrition.

– For unge mennesker og gravide kvinner er risikoen ved å spise oppdrettslaks større enn fordelene, sier professor Barbara Knuth til Cornell Universitys nettavis, ifølge Dagsavisen.

Den amerikanske forskergruppens tall over andelen miljøgifter i laksen, stemmer godt overens med hva Mattilsynet opererer med. Men mens amerikanerne mener miljøgiftene overskrider grenser for hva som er forsvarlig, mener norske myndigheter laksen er helt trygg å spise.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere