RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MUZAFFAR SALMAN (Reuters)

Amerikanske soldater på plass i Tyrkia

Istanbul (NTB): Amerikanske soldater ankom fredag Tyrkia, der NATO utplasserer luftvernraketter på grensa til urolige Syria.
Sist oppdatert:

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder ifølge CNN at 27 soldater ankom Gaziantep i Tyrkia fredag. USA stiller med i alt 400 soldater som skal bemanne to batterier med luftvernraketter av typen Patriot.

Også Nederland og Tyskland sender to batterier hver med raketter og soldater som skal bemanne dem. Både raketter og soldater skal stå under NATOs kommando.

NATO-landet Tyrkia ba i fjor forsvarsalliansen om hjelp etter at det ble skutt flere raketter fra borgerkrigsrammede Syria over grensen.

NATO har understreket at utplasseringen kun gjøres for å forsvare Tyrkia, men land som Russland er svært kritiske og mener det vil føre til en militarisering av grensen og svekke stabiliteten i regionen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere