RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (AFP)

Anklager India for cricketangrepet

Sist oppdatert:
Pakistanske myndigheter anklager India for å stå bak angrepet på det srilankiske cricketlaget.

Det srilankiske cricketlaget ble angrepet av tolv væpnede menn da de kjørte i lagbussen i den pakistanske byen Lahore tirsdag. Minst syv pakistanske sikkerhetspersoner ble drept i angrepet og åtte medlemmer av cricketlaget ble skadd.

Nå hevder pakistanske myndigheter at terroristene kommer fra India.

- Beviset vi sitter på viser at disse terroristene krysset grensen fra India, sier shippingminister Sardar Nabil Ahmed Gabol til den private TV-kanalen Geo, melder Reuters.

Respons på Mumbai-angrepene
- Denne hendelsen var en respons på 26/11, sa han og refererte til angrepene i Mumbai i november i fjor hvor om lag 170 mennesker ble drept.

- Dette er en åpen krigserklæring fra India mot Pakistan, sa ministeren.

Forholdet mellom India og Pakistan forverret seg betraktelig etter Mumbai-angrepene. India hevdet terroristene som gikk til angrep i finansbyen, hadde blitt trent opp i pakistanske treningsleirer. I tillegg har flere kilder hevdet at terroristene hadde tilknytning til pakistansk etterretning.

Les også: Landslagsspillere i terrorangrep

Sliter med terror
Pakistan har i lang tid slitt med terrorisme. Taliban og andre opprørergrupper har et sterkt fotfeste i områdene nordvest i landet.

Tidligere statsminister Benazir Bhutto (54) ble drept i et attentat under et valgmøte i desember 2007. Terrorangrepet fant sted kort tid før valget i Pakistan skulle avholdes.

Pakistanske myndigheter og amerikansk etterretning hevder at Baitullah Mehsud, som er leder for Taliban i Pakistan, var ansvarlig for drapet på Bhutto.

India har lenge anklaget Pakistan for å være tilholdssted for ekstremister som gikk til angrep på Mumbai i november i fjor, samt angrepet mot det indiske parlamentet i 2002.

Se video fra angrepet i Lahore.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere