RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse og reprimande til Shell etter oljelekkasje

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Miljødirektoratet har anmeldt Shell for ulovlig utslipp av 900 kilo smøreolje på Draugenfeltet i Norskehavet. I tillegg får selskapet kritikk for å ha løyet om hvor lenge lekkasjen vedvarte.

Det ulovlige utslippet av smøreolje med miljøfarlige stoffer ble oppdaget under en kontroll i 2012, skriver direktoratet. I januar opplyste Shell at det ikke lenger var lekkasje ut i sjøen, men et halvt år senere forklarer de at utslippet fortsatte inn i 2013.

– Vi ser alvorlig på at en stor og profesjonell aktør holder tilbake informasjon og unnlater å etterleve miljøregelverket, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Selskapet visste heller ikke at oljen var klassifisert i svart kategori, en kategori som dekker vanskelige nedbrytbare kjemikalier som «viser høyt potensial for bioakkumulering eller er svært akutt giftige». Bioakkumulering vil si at stoffet samler seg opp i organismer raskere enn de skilles ut. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere