RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Flickr/Arbeiderpartiet

Ap ber Asker innføre skoleuniform

Sist oppdatert:
Asker Arbeiderparti vil ha et prøveprosjekt med skoleuniform på en ungdomsskole i kommunen. Målet er å se om det kan dempe merkepresset.

Asker (NTB): - Vi ønsker at Asker skal teste et forsøk med uniform på én ungdomsskole. Vi tror skoleuniform kan være med på å demme opp for økt kjøpe- og merkepress, sier Marianne Riis Rasmussen, leder i Asker Arbeiderparti, til Budstikka.

Riis Rasmussen mener et prøveprosjekt er viktig for å måle om uniform kan ha effekt på presset.

- Jeg tror ungdommene er positivt innstilt til dette og at de egentlig ikke ønsker klespress, sier Ap-lederen.

Arbeiderpartiet foreslår i tillegg at politikerne skal be rådmannen se på konsekvensene av en eventuell innføring av skoleuniform for alle skolene.

- Det vil være naturlig å evaluere prøveprosjektet. Vi må finne en måleindikator som gjør at man kan se effekten av det. Dersom prosjektet er vellykket, ser jeg for meg at alle skoler i Asker skal ha uniform, sier hun.

Men Høyres Marianne Knarud, som leder komité for oppvekst i Asker, har allerede sagt nei til skoleuniform.

- Det har vi ikke tradisjon for i Norge i det hele tatt. Dette er ikke noe vi kan regulere oss ut fra, her må foreldrene ta sitt ansvar og være gode rollemodeller, sa hun om saken til Budstikka i slutten av november.

Ap-politiker Riis Rasmussen mener det likevel er håp for en forsøksordning.

- Jeg vet at man ikke er enig i dette innad i Høyre. Det er viktig at vi får en diskusjon om temaet, for vi kan ikke bare avfeie klespresset i skolen, sier hun. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere