RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets første norske jordbær på vei

Sylling (NTB): Årets første norske jordbær er snart i butikkene.

Jordbærprodusent Simen Myhrene i Sylling i Lier i Buskerud er blant dem som kan være først med norske jordbær på markedet i år.

- Nå er de i ferd med å bli modne her. Fra rundt 1. juni er det full plukking, og rett ut i butikkene med dem, sier Myhrene til Nationen.

I første omgang er det noen av NorgesGruppens butikker som får tidligbærene.

Totalt sett kommer de store mengdene en uke senere i år enn i fjor på grunn av mye snø og sen vår. Sesongen vil sette inn for fullt i månedsskiftet juni-juli, tror Myhrene.

De norske jordbærene kommer på markedet kort tid etter at 17. mai-uka er over. Det er den største importuken hele året.

- På en sesong blir det produsert cirka 5.000 tonn jordbær til engros i Norge, mens i den hektiske mai-uka blir tatt inn rundt regnet 6.000 tonn fra utlandet, sier Myhrene.

Norske produsenter vil være tidlig ute med egne jordbær. Men smak er et dilemma for produsentene. For å få mer bær, tyr de til sorter som smaker mindre, men holder lengre, enn for eksempel den søte corona-typen. Tidlige jordbærsorter har mindre smak.

- Vi må passe oss. Om den norske jordbæra begynner å smake det samme som de importerte, risikerer vi at godviljen til de norske bærene blir borte, sier Myhrene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere